De bästa glasögonmärkena på marknaden idag

Är du i behov av nya glasögon? Att använda sig av glasögon är inte längre ”nördigt”, utan glasögon kan numera utgöra en trendig accessoar till din stil. Ett bra par glasögon kan kosta en hel del, men är en produkt som du har på ansiktet varje dag i flera års tid. Det gäller alltså att köpa något som både är av hög kvalitet men även ser bra ut. Behöver du nytt recept till dina glasögon kan du byta ut linserna men behålla ramen, så ett bra par glasögon kan du använda dig av hur länge som helst.

De bästa glasögonmärkena erbjuder de bästa produkterna. Har man billiga glasögon så syns det. Här nedan hittar du en lista på de bästa glasögonmärkena ute på marknaden idag, samt lite kort om dem.

Ray-Ban

Ray-Ban är ett märke som du definitivt hört talas om. Till skillnad från vad många tror tillverkar de inte endast solglasögon, utan du kan även köpa till dig ett par vanliga glasögon i detta märke. Ray-Ban är ett av de mest populära glasögonmärken idag, och har använts av exempelvis Tom Cruise i filmen Top Gun. Aviators är kanske märkets mest sålda design, och är förmodligen det du tänker på när du hör Ray-Ban.

Tom Ford

Tom Ford är en modedesigner med lång historia inom branschen. När han lanserade sin linje av glasögon tog de världen med storm. Idag är märket förknippat med unika ramar och elegant design. Många storspelare inom online casino använder sig av dessa glasögon. Söker du på Storspelare live roulette och kollar på en livesändning av professionella spelare, kommer du förmodligen se ett par av dessa stiliga glasögon.

Oakley

Företaget Oakley etablerades år 1975 i grundaren Jim Jannards garage i Kalifornien. Jannard ville utveckla glasögon lämpade för körning, speciellt för motorcyklar. Glasögonen Jannard utvecklade hade en speciell form som skyddade ögonen från den bländande kaliforniska solen. Många kändisar använder sig av Oakleys, exempelvis Michael Jordan, men även Tom Cruise. Märket är förknippat med nittio-talet och passar utmärkt för dig som är äldre.

Salt

Salt är ännu ett märke som har ursprung i Kalifornien. Det är ett relativt nytt märke, eftersom det etablerades år 2006, men går idag att se i alla glasögonbutiker. Grundaren Aaron Behle hade tidigare erfarenhet inom glasögonindustrin, då han hade jobbat för företaget Oakley i ett flertal år innan han startade eget. Ramarna är tillverkade i Japan, istället för Kina, och tenderar därmed att vara lite mer hållbara.

Oliver Goldsmith

OG, eller Oliver Goldsmith, etablerades så långt tillbaka som år 1926. Märket var det första av sitt slag att se potentialen inom modeindustrin för glasögon. Deras glasögon gick därmed att se på catwalks och i modemagasin som Vogue. Glasögon av detta märke uppskattades av kändisar som John Lennon eller Michael Caine.

Oliver Peoples

Namnet rullar inte precis av tungan, men Oliver Peoples är ett märke som du bör hålla utkik efter. Det är inte lika populärt i Europa som det är i Amerika, men erbjuder sina kunder en unik, klassisk retro look. Dessa glasögon hittar du inte i skrikiga färger eller klumpiga bågar, utan de använder sig av klassiska designer som alltid kommer att vara relevanta. Perfekt för dig som vill ha ett simpelt par glasögon.

Viu

Märket Viu är nytt på marknaden, men har blivit väldigt populärt på senare tid. Glasögonen är designade i Schweiz, men tillverkas i Japan och Italien. Glasögonen tillverkas ofta med hjälp av 3D-printing, vilket gör dem mer miljövänliga. Stilen på dessa är ofta väldigt modern och färgglad.

Välj rätt glasögon

Det är viktigt att du väljer ett par glasögon som matchar din stil, men som även är bekväma. Obekväma glasögon kan irritera näsbryggan och på annat sätt störa dig under vardagen. Ett bra par glasögon, däremot, märker du inte ens av, men folk runtomkring dig kommer definitivt att göra det. Dyrare märken erbjuder även generösa försäkringar till dina bågar, så du kan känna dig säker när du spenderar lite större summor på bättre märken.