D&Company expanderar till Baltikum via Lettlands största kedja, OC Vision

D&Company tar ett stort steg i sin globala expansionsstrategi med det egna varumärket, Norr, och startar försäljningen i några av OC Visions strategiska butiker med avsikt att  expandera efter utvärdering. OC Vision har även uttryckt intresse i den digitala plattformen Idun och har därför inlett en förstudie. OC Vision är det största ögonvårdsföretaget i Baltikum och har över 70 butiker i Lettland och Litauen med tre olika butikskoncept och över 500 anställda.

”Baltikum har varit på D&Companys karta över distributionsområden som ska täckas av den nordiska säljorganisationen en längre tid. Baltikum har över 500 optikerbutiker och vi har ett sortiment som attraherar marknaden – framförallt vårt eget varumärke Norr med rötterna i nordisk design. Vi bedömer marknaden för D&Companys produkter kommer vara värt 3–5 miljoner kronor per år med nuvarande distributionsstrategi, en nivå vi siktar på att nå inom tre år.

Vi kommer initialt att bearbeta Baltikums kedjekunder och via vår finländska representant även nå enskilda butiker i Estland. Vi har även fått ett kvitto på att intresset för Idun är stort då vi presenterat plattformen för några av de största kedjorna som täcker över 110 butiker", säger Ralph Dahlin VD på D&Company.

Just nu pågår teckningsperioden inför D&Company's notering på First North, med sista teckningsdatum 22 november. Läs mer om emissionen här

Kontakt
D&Company Nordic AB
Ralph Dahlin, VD
Tel: 070-565 89 79
E-post: [email protected]

Pentavägen 5B
187 30 Täby

Om D&Company
D&Company Nordic AB grundades 2014 och är idag en ledande aktör på den Nordiska optikmarknaden. Genom den digitala plattformen IDUN erbjuder D&Company unika e-handelslösningar och digitala tjänster för optiker över hela Europa. D&Companys varumärkesportfölj inkluderar det egna varumärket Norr samt flera av Nordens mest kända varumärken genom licensieringsavtal, bland annat Tiger of Sweden, Efva Attling och Blåkläder.

Visa fler