D&Company Nordic AB lanserar en ny typ av glasögon för säkrare bilkörning i mörker

Många bilister upplever att synskärpan vid bilkörning i mörker försämras. D&Company breddar sitt produktutbud med en ny typ av glasögonprodukt ämnad att ge en synkorrektion som förbättrar synskärpan vid mörkerkörning. Lansering av produkten sker från och med första kvartalet 2019.

Den nya produkten, Night Driver, kompletterar D&Company breda sortiment av polariserande glasögon, Night Driver är däremot riktad mot bilister och mörkerkörning.

“För den oinvigde kan det låta märkligt att lansera glasögon att använda i mörker men för de bilister som kört bil på kvällen och natten är detta troligen inte lika uppseendeväckande. Uppskattningsvis berörs 80% av invånarna av så kallad nattmyopi det vill säga att synen försämras på kvällen vilket kan avhjälpas med en lätt synkorrektion. Vi ser en stor efterfrågan av denna typ av glasögon då en stor andel av befolkningen lider av nattmyopi. Mellan 60 och 65% av invånarna i norden har körkort och alla med nattmyopi bör vara i behov att se bättre vid kvällskörning. Marknaden är enorm”, säger Ralph Dahlin VD för D&Company

D&Company nya produktlinje Norr Night Driver är en produkt som både glasögonbärare och icke glasögonbärare kan använda. Norr Night Driver har ett gult glas som filtrerar bort det blå ljuset från moderna billyktor, det ljus som uppfattas störande och tröttande.

 

Kontakt
D&Company Nordic AB
Ralph Dahlin, VD

Tel: 070-565 89 79
E-post: [email protected]

Om D&Company
D&Company Nordic AB (publ.) utvecklar och licensierar ut en digital plattform, Idun, specialanpassad för optikbranschen enligt en SaaS-modell (Software as a Service). Idun ger en enskild optiker, köpgruppering eller kedja snabb och kostnadseffektiv tillgång till en digital produkt som ger möjlighet till ökad service och kommunikation med dess kunder. Därtill designar, tillverkar och säljer D&Company glasögonbågar under varumärkena Norr, Tiger of Sweden, Efva Attling, Blåkläder mfl till optiker, apotek och travel-retail-segmenten. D&Companys huvudkontor finns i Täby, Sverige.

Visa fler